Personal branding fotoshoot

Wat is een personal branding fotoshoot?


Als ondernemer is het belangrijk om een goede foto’s van jezelf te hebben te hebben. Het doel van een personal branding fotoshoot is onder andere wat mooie portretten van jouw als ondernemer. Daarnaast is het slim om een eigen beeldbank te creëren. De foto’s die tijdens de branding shoot worden gemaakt, kun je dan gebruiken voor je website, social media, nieuwsbrief en andere uitingen. Het staat een stuk professioneler om je eigen foto’s hiervoor te gebruiken in plaats van standaard (stock) foto’s. Bij de personal branding fotoshoot maak ik niet alleen portret foto’s maar ook sfeerbeelden van jou in actie en de producten/diensten die je verkoopt.

Personal branding fotoshoot

Hoe bereid je je voor, voor een fotoshoot?


Een fotoshoot is best wel spannend, het is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom help ik je graag bij de voorbereiding van een bedrijfsfotoshoot.
Wellicht heb je al foto’s verzameld die je mooi vind. Van te voren een moodboard maken met beelden die je inspireren is een goede start. Zo kan ik in 1 oogopslag zien wat je aanspreekt. Uiteraard kopiëren we de beelden niet 1 op 1 maar geven we er onze eigen draai aan. Zo heb jij straks unieke en persoonlijke foto’s voor op je website en social media.

Het is ook slim om van te voren te kijken naar je website of in gesprek te gaan met je webbouwer wanneer je net start. Dan weet je van te voren al welke foto’s je echt nodig hebt of waar je bepaalde beelden wilt plaatsen op je site

Attributen voor een brand shoot

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker ook voor een personal branding shoot. Het is leuk om producten mee te nemen die bij jou en/of je werk passen. Dit ook wel props genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een notitieblokje met je logo of in de kleur van je huisstijl. Je favoriete koffiemok of misschien wel cupcakes omdat je hier gek op bent. Ook wanneer je dit nog niet hebt, is dat eenvoudig te creëren. Je kan makkelijk stickers laten drukken en deze bijvoorbeeld op je laptop plakken. Of heb je wel eens gedacht aan een persoonlijk fotohoesje? Als fotograaf denk ik graag met je mee, so let’s brainstorm.

Hoe bereid ik me voor voor een fotoshoot
 
Wat trek ik aan bij een zakelijke fotoshoot

Wat trek ik aan bij een zakelijke fotoshoot?

Je hebt een fotoshoot geboekt, de datum staat in je agenda maar de paniek breekt je uit. Wat moet ik aan mijn shoot? Geen paniek, ik help je hier graag bij. Het is heel erg belangrijk om iets aan te trekken waar jij je lekker en zelfverzekerd in voelt. Dit straal je uit en zie je terug op de foto’s.

Voor de fotoshoot adviseer ik om 2 a 3 setjes klaar te leggen. 1 set waar jij je krachtig en op en top vrouw in voelt. Denk bij een statement outfit bijvoorbeeld een tof pak. Draag jij graag jurkjes of rokjes? Deze doen het ook altijd leuk op de foto omdat er veel ‘beweging’ in zit. Een casual look mag er ook zeker bij zitten. Juist de afwisseling in de kleding en dus ook foto’s, is leuk.

Maak een feestje van de fotoshoot. Kleed jezelf mooi aan en laat je van te voren verwennen bij de kapper of door een visagiste. Ik deel graag wat top vrouwen met je die je nog meer laten stralen.

 

brand fotoshoot
personal branding fotoshoot

Werkwijze branding shoot


Het aller belangrijkste tijdens een fotoshoot is dat jij je op je gemakt voelt. Ik begin daarom ook altijd graag met een kopje koffie en ik ben reuze benieuwd waar jij je mee bezig houd in je business. Ondertussen heb ik mijn camera al wel in mijn handen en klik ik op mooie momenten. Veel ondernemers zagen de fotoshoot als een bijklets momentje met een vriendin, ontspannen en relaxed. Af en toe stuur ik wat aan met betrekking tot je kleding of houding maar ik wil vooral de echte JOU zien.
Naast de portretten schiet ik ook wat product foto’s. Daar zitten ook zeker flatlays tussen. Een flatlay foto is een foto die van boven af word gemaakt. Ik stijl deze foto’s zelf met jouw producten, so sit back and relax ;).

De fotoshoot duurt ongeveer 1,5 uur en tijdens deze shoot is het mogelijk om te wisselen van locatie en outfits. Van te voren maken we hier een plan voor maar soms ontstaat dit ook pas als we ter plekke zijn.

Na de fotoshoot maak ik een online galerie die ik met je deel. Hier zie je alle foto’s die ik tijdens de brand fotoshoot heb gemaakt, onbewerkt. De keuze ligt nu bij jou, jij mag zelf de foto’s selecteren van deze shoot. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, ga ik de foto’s nog mooier maken. De bewerkte foto’s ontvang je in hoge resolutie per mail.

Personal branding shoot
Fotoshoot Amsterdam
Brand Fotoshoot
Personal Branding Shoot
Zakelijke fotoshoot

Business Coach Nienke over de fotoshoot


Toen Nienke ( Business Coach ) mij benaderde met haar plannen, was ik gelijk enthousiast. Zij wilde graag een mix tussen Michelle Obama & Sex and the city uitstralen. What’s not to love right?! Ze maakte een moodboard met foto’s en vrouwen die haar inspireerde en de fotoshoot was een spontane en geslaagde middag. We hebben veel verschillende settingen geshoot omdat deze ondernemer precies voor ogen had wat ze wilde. Als startende ondernemer is een eerste indruk erg belangrijk dus zij nam dit heel serieus. De foto’s staan nu te shinen op haar gloednieuwe website.

Wil jij ook professionele foto's?


Boek hier een fotoshoot & let’s get in touch!


Recent Portfolios