Trouwen in het naseizoen heeft zoveel voordelen.

Heb jij wel eens gedacht aan een winter bruiloft?

Trouwen in het naseizoen heeft zoveel voordelen. Moet jij je bruiloft verplaatsen vanwege corona en vind je het lastig om een nieuwe datum vast te leggen? Lees dan hier de voordelen van een winter bruiloft.

Een herfst of winter bruiloft wordt steeds populairder en ik begrijp het wel. De dagen worden korter, het is eerder donker en dat zorgt voor een sfeervol en romantische sfeer. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken over het weer want de bruiloft vind gewoon lekker knus binnen plaats. Hieronder wil ik wat voordelen voor jullie op een rijtje zetten van trouwen in het naseizoen.

Winter wedding inspiration
Chocolade bruidstaart
Trouwen rond kerst

Bruiloft verplaatsen?

Moet je noodgedwongen opzoek naar een nieuwe datum vanwege het covid-19 virus? Denk dan ook eens aan het trouwen in de oktober, november of december. Deze herfst en winter maanden hebben zo hun eigen charme en het is dan ook een stuk gemakkelijker om een datum te prikken omdat dit minder voor de hand ligt. In de winter hebben de trouwlocaties het een stuk rustiger en wellicht is de prijs dan ook nog scherper. Zo heeft de Vanenburg in Putten (klik hier) & De Salentein (klik hier) een winter wedding deal.

Sneeuw op je bruiloft

Wanneer je in de zomer trouwt, wens je een zonnige dag waarbij het grootste gedeelte van de bruiloft buiten plaats vind en iedereen zomers gekleed kan gaan. In de herfst of winter hoef je daar niet meer over na te denken en elke keer je weer app te checken. Je gaat er van uit dat het koud en mogelijk nat gaat worden. Mocht de zon zich wel laten zien, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. En natuurlijk gaan we dan snel naar buiten om foto’s te maken. De kans op een witte bruiloft in Nederland is niet heel groot maar je mag best weg zwijmelen bij de foto’s in de sneeuw op pinterest ;).

Fotoshoot winter bruiloft

Opzoek naar inspiratie voor de fotoshoot op de trouwdag? De natuur is in de winter ook nog heel erg mooi. Misschien zijn er nog rood/oranje bladeren aan de bomen, of bij goed weer gaan we opzoek naar een dennenbos of kerstbomen kwekerij. Neem een kleedje mee om je goed warm te houden. Dit zorgt ook gelijk voor romantische plaatjes! Binnen zijn er ook tal mogelijkheden. Klassieke foto’s bij een prachtige openhaard, de trouwlocatie verlicht door kaarslicht of bij de kerstversiering. De kerstverlichting kan als een prachtig decor dienen bij de foto’s.

Het wordt ook sneller donker dus jullie kunnen entree maken onder een boog van vuurwerk sterretjes. Of als het zonnetje zich laat zien bij de zonsondergang, nog even wat foto’s maken tijdens dit magische moment.

Winter bruiloft
Winter Wedding uitnodiging
Winter bruiloft
Ceremonie Kasteel Kerckebosch

Trouwen rond de Kerst

December is al een feest maand dus wat nog beter dan jullie liefde dan ook te vieren. Volgens The Perfect Wedding en Trouwen.nl is de winter, het minst populaire jaargetijde in Nederland om te trouwen. Zo jammer, want het is juist zo’n fotogeniek seizoen. Je kunt het kerst thema doorvoeren in je uitnodigingen, styling, taart etc. Of wat dacht je van een black tie als dresscode?

Trouwen op Oudjaarsdag

Dit is er eentje die nog op mijn wishlist staat. In mijn geval vind ik een feest altijd tegen vallen (of mijn verwachtingen zijn te hoog) maar wat is er nou toffer om overdag elke het ja-woord te geven en ’s avonds met elkaar te dansen, aftellen, proosten op het nieuwe jaar en afsluiten met vuurwerk!


Leuke ideeën voor een winterbruiloft

Winter bruiloft sweet table
Winter bruiloft inspiratie
Menu diner setting Bruiloft
Winter bruiloft Bruidstaart
Tafel styling winter bruiloft
Great Gatsby Wedding
Herfst Bruiloft
Trouwen in de herfst
Trouwen in de winter
Sweet Table Bruidsfotografie

Wat trek ik aan tijdens een winter bruiloft?

Kies jouw droom jurk uit en denk niet aan het weer of temperatuur. Een trouwjurk met lange mouwen van kant zijn prachtig voor een winter bruiloft. Om het toch warm te houden tijdens de fotoshoot buiten is een gepersonaliseerd leren jasje een super tof idee. De beschildering word helemaal op maat en naar wens gemaakt. Dat is nog eens origineel en dan kan je het bontje voor over je trouwjurk achterwege laten. Wanneer je een prinsessenjurk hebt uitgekozen, dan is het ook nog een optie om een maillot of dikke panty onder je jurk te dragen als je het snel koud hebt.

En als een echte gentlemen leent je hubby je vast wel zijn colbertje uit ;).


leren jasje bruiloft

Op Zankyou vind je een gehele styled shoot in een donker thema. Leuk om inspiratie op te doen voor jouw herfst of winter bruiloft.